I höstens andra Hur vet vi det?! diskuterar forskarna Maria Sundin och Andreas Johnsson planeten Mars. Vad kan vi lära oss av Mars och hur troligt är det att vi kan spendera en längre tid här?
Samtalet sändes live den 23 november 2021.
Mars - framtidens planet
Planeten Mars är vår närmsta granne, och det finns mycket likheter med Jorden. Men vad är det som gör Mars så unikt, och hur troligt är det att vi ska kunna flytta till en annan planet?
Medverkande:
Maria Sundin är docent i teoretisk fysik och undervisar bland annat i astronomi. Marias forskning har främst handlat om datorsimuleringar av galaxer. Maria tilldelades 2020 Åforsks Kunskapspris för hennes medverkan i media och övrig kunskapsspridning i samhället.
Andreas Johnsson är forskare i planetgeomorfologi och studerar ytskiktet samt landmassor på planeten Mars. Huvudmålet med arbetet är att öka vår förståelse kring vilken roll vatten och is har i att forma landskapet på Mars.
Moderator
Karin Klingenstierna.
”Hur vet vi det? Forskare diskuterar.” är en populärvetenskaplig samtalsserie online som anordnas av Naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet och Folkuniversitetet. Här diskuteras frågor som är aktuella och viktiga i vårt samhälle. Vi kommer också att prata om hur forskarna arbetar med att ta fram de fakta som ligger till grund för olika forskningsrön.
Arrangörer: Naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet och Folkuniversitetet.
Programmen sänds live på
https://facebook.com/naturvetenskapgu