Sök efter tagg: "kost"

Förbättrad hälsa hos dagens 70-åringar. Del 1.

På H70-dagen i januari 2019 presenterade forskare från AgeCap - Centrum för åldrande och hälsa, nya forskningsresultat om hälsan hos dagens 70-åringar. …

Från  medieteknik Medieteknik@gu.se 39 uppspelningar

Kost

Centrum för åldrande och hälsa - AgeCap H70-studien Föreläsning med Jessica Samuelsson, AgeCap 21 januari 2019, Konferenscentrum Wallenberg

Från  medieteknik Medieteknik@gu.se 33 uppspelningar

Hackathon - lekande lätt

Under 24 timmar arrangerades Hackaton -Lekande Lätt i Angereds Arena. Deltagarna skulle skapa nya lösningar mot fetma med hjälp av teknik. Att använda teknik från…

Från  medieteknik Medieteknik@gu.se 13 uppspelningar

Barn och sockerintag

Barn i Europa äter tre hekto sockerrika livsmedel per dag och får sammanlagt i sig ett hekto sockerarter. Det visar en omfattande europeisk studie vars svenska del leds från…

Från  medieteknik Medieteknik@gu.se 15 uppspelningar

Cancer och antioxidanter

Akademisk kvart 2015-02-02. Om du äter extra tillskott av antioxidanter kan du öka risken för cancer. Martin Bergö, professor i molekylär medicin, berättar här hur…

Från  medieteknik Medieteknik@gu.se 36 uppspelningar

Ett hekto socker om dagen - barns sockerintag

Det pågår en intensiv debatt om barns sockerintag. Christel Larsson, professor i kostvetenskap vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap berättar om forskningsresultat…

Från  medieteknik Medieteknik@gu.se 35 uppspelningar