Sök efter tagg: "kost"

Förbättrad hälsa hos dagens 70-åringar. Del 1.

På H70-dagen i januari 2019 presenterade forskare från AgeCap - Centrum för åldrande och hälsa, nya forskningsresultat om hälsan hos dagens 70-åringar. …

Från  Medieteknik Göteborgs universitet den 21 mars, 2019 38 uppspelningar

Kost

Centrum för åldrande och hälsa - AgeCap H70-studien Föreläsning med Jessica Samuelsson, AgeCap 21 januari 2019, Konferenscentrum Wallenberg

Från  Medieteknik Göteborgs universitet den 21 mars, 2019 31 uppspelningar

Hackathon - lekande lätt

Under 24 timmar arrangerades Hackaton -Lekande Lätt i Angereds Arena. Deltagarna skulle skapa nya lösningar mot fetma med hjälp av teknik. Att använda teknik från…

Från  Medieteknik Göteborgs universitet den 20 mars, 2018 13 uppspelningar

Barn och sockerintag

Barn i Europa äter tre hekto sockerrika livsmedel per dag och får sammanlagt i sig ett hekto sockerarter. Det visar en omfattande europeisk studie vars svenska del leds från…

Från  Medieteknik Göteborgs universitet den 20 mars, 2018 13 uppspelningar

Cancer och antioxidanter

Akademisk kvart 2015-02-02. Om du äter extra tillskott av antioxidanter kan du öka risken för cancer. Martin Bergö, professor i molekylär medicin, berättar här hur…

Från  Medieteknik Göteborgs universitet den 20 mars, 2018 35 uppspelningar

Ett hekto socker om dagen - barns sockerintag

Det pågår en intensiv debatt om barns sockerintag. Christel Larsson, professor i kostvetenskap vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap berättar om forskningsresultat…

Från  Medieteknik Göteborgs universitet den 20 mars, 2018 30 uppspelningar