Sök efter tagg: "centrumförkritiskakulturarvsstu"

16. Livepodd från Vetenskapsfestivalen: gränsöverskridande mat

Matarvspodden gästar Vetenskapsfestivalen i Göteborg och pratar gränsöverskridande matarv. Tillsammans med marinbiologen Maria Bodin och arkeologen Maria Persson pratar vi…

Från  Göteborgs universitet, Medieteknik 5 uppspelningar

15. Mat i nöd och lust

I tider av kris kan mat, måltidstraditioner och matminnen spela en stor roll för både individer och grupper. Inte bara för ens överlevnad, utan också som tröst,…

Från  Göteborgs universitet, Medieteknik 0 uppspelningar

14. Svält som svenskt matarv?

Matarvspodden blickar bakåt till 1770-talets Sverige och ser närmare på tider av matbrist och hungersnöd. Vår poddmoderator Lisa Haeger diskuterar svält,…

Från  Göteborgs universitet, Medieteknik 33 uppspelningar

11. Grön mat som kulturarv: veganism och vegetarianism genom tiderna

I detta avsnitt av Matarvspodden ger vi oss in i veganismens och vegetarianismens historia. Lisa Haeger diskuterar det gröna matarvet med Anita Synnestvedt, Göteborgs universitet och…

Från  Göteborgs universitet, Medieteknik 26 uppspelningar

10. Mat och förvaring: hållbar hushållning genom tiderna

I detta avsnitt av Matarvspodden tar vi oss an olika sätt att förvara mat i Sverige genom tiderna. Tillsammans med antikvarierna Carina Carlsson och Christine Caux Gustavsson ger vi oss…

Från  Göteborgs universitet, Medieteknik 51 uppspelningar

9. Matturism och kulturarv: från foodies till honungskakor

Matarvspodden ger sig in i matturismens värld och tittar på hur bakverk och mat används inom turistnäringen och varför en liten dansk ort är känd under namnet…

Från  Göteborgs universitet, Medieteknik 33 uppspelningar