Sök efter tagg: "forskningsförmedling"

6. Mat som kulturarv: matarvsprojekt och matminnen

Lisa Haeger möter Anita Synnestvedt och diskuterar mat, kulturarv och traditioner och varför detta är något som berör oss alla. Anita Synnestvedt är arkeolog vid…

Från  medieteknik Medieteknik@gu.se 16 uppspelningar

5. Tång och scary seafood: oanad resurs för hållbar framtid

Lisa Haeger möter Maria Bodin och diskuterar havets outnyttjade möjligheter som skafferi. Vad finns det för godsaker i våra hav som vi inte använder? Kan man äta vad…

Från  medieteknik Medieteknik@gu.se 16 uppspelningar

4. Krismat, kaffesubstitut och pandemihamstring

Lisa Haeger möter Maria Persson och diskuterar kriser och krishantering genom historien. Vad har vi ätit och vad har vi blivit utan i kristider? Hur skall vi tänka om krisen…

Från  medieteknik Medieteknik@gu.se 15 uppspelningar

3. Sjukhusmat och vardagsmat: mattraditioner vi alla berörs av

Lisa Haeger möter Christine Caux Gustafsson, Malin Broby och Lisa Sputnes Mouwitz och diskuterar mattraditioner och matminnen i svenska hushåll och sjukhus genom tiderna. Vad kan…

Från  medieteknik Medieteknik@gu.se 14 uppspelningar

2. Mukbang: en global mattrend i en digital värld

Lisa Haeger möter Jenny Högström Berntson och diskuterar det nya heta internetfenomenet Mukbang. Vad är detta för trend, vad lockar tittare och vad har detta med kulturarv…

Från  medieteknik Medieteknik@gu.se 14 uppspelningar

1. Skolmat genom tiderna

Lisa Haeger möter Cecilia Magnusson Sporre och Hillevi Prell och diskuterar skolmaten som ett viktigt svenskt kulturarv. Vad har älskats och hatats, vad är det som är så…

Från  medieteknik Medieteknik@gu.se 42 uppspelningar